Hypercar versus oldtimer

      Reacties uitgeschakeld voor Hypercar versus oldtimer

Al bijna klaar

U kunt haast niet gemist hebben dat Mercedes-AMG werkt aan een hypercar. Sinds korte tijd is bekend dat het ontwerp al zo goed als afgrond is! Het is nu volledig duidelijk uit welke auto onderdelen de hypercar komt te bestaan en hoe de auto zelf eruit komt te zien natuurlijk. Nou ben ik zelf groot fanaat van snelle, sportieve auto’s. En dus ook van Mercedes. Daarom hier een uiteenzetting van de prachtproducten. Of eigenlijk iets rigoureuzer… Wat biedt een oldtimer van het merk met de ster, tegenover die nieuwe, hippe hypercar? Zijn we vooruitgegaan? Of willen we eigenlijk toch liever terug naar toen? Lees mijn blog hierover! Daarnaast deel ik nog dé vijf voordelen van Mercedes mee!

De oldtimer

Laten we beginnen bij het begin. De oldtimer. De oldtimer van Mercedes is een prachtproduct. En gelukkig zien we die nog af en toe op de weg. Dat komt dankzij autobedrijven die oog hebben voor kwaliteit. Zo’n autobedrijf verhandelt auto onderdelen van Mercedes auto’s. U kunt het zo gek niet bedenken of het is bij autobedrijven te koop. Motoren, versnellingsbakken, differentieel, deuren, schermen, bumpers, verlichting, ramen, velgen en ga zo maar door. Allemaal prachtige klassieke onderdelen die wonder boven wonder niet verloren zijn gegaan. De voordelen van zo’n oud karretje? Minder wegenbelasting uiteraard. Ook de specifieke oldtimerverzekering kan erg voordelig uitvallen. En vergeet natuurlijk niet dat u met een oldtimer verzekerd bent van een unieke auto met een charmante en klassieke uitstraling. De nadelen? Het onderhoud en het (regelmatig) gebruik kan erg duur worden. Kies daarom voor auto onderdelen in elk geval een betrouwbaar en betaalbaar autobedrijf.

De hypercar

Het allernieuwste uit de koker van Mercedes-AMG is de GT-R. De wagen zal naar alle waarschijnlijkheid al voltooid zijn in 2017. Dat past overigens prima, want AMG bestaat dat jaar 50 jaar. Leuke traktatie, AMG! Deze nieuwe auto is overigens geen gewone auto. De GT-R is een supersterke 1.400 pk hypercar met F1-hybridetechniek. De aandrijflijn is dus ook afkomstig uit de Formule1. Het wordt een V6 met turbo als onderdeel van een hybridesysteem. De GT-R zal opgeleverd worden in een exclusief aantal van 150 stuks. De voordelen van zo’n auto? Het is een hybride, dus de uitstoot en het verbruik is zeer laag. Ook levert het belastingvoordeel en een, voor veel mensen in ieder geval, positief imago op. De nadelen? Wederom dat imago wellicht. En de auto zal ondanks het lage verbruik enorm veel kosten. Tot slot is het nut wat warrig. Er is immers niet écht mee te racen. Maar boodschappen zou ik er ook niet mee doen…

Voordelen van Mercedes

Of u nou meer voor een oldtimer of de hypercar bent; Mercedes staat voor:

  • Groot productportfolio
  • Hoge restwaarde
  • Uitermate veilig
  • Kostenefficiënt
  • Expertise

Topkwaliteit

Kortom, Mercedes levert altijd topkwaliteit. Wees hier zuinig op. Heeft u een oldtimer? Ga dan naar de juiste autobedrijven voor de beste auto onderdelen!