Wat komt er kijken bij goederentransport?

      Geen reacties op Wat komt er kijken bij goederentransport?

Bij het vervoeren van goederen komt vaak een hoop kijken. Er zijn veel praktische zaken waar je aan moet denken of die je zelf simpelweg niet zo makkelijk kan regelen. Het kan daarom raadzaam zijn om het transport van je goederen door een externe partij te laten uitvoeren. Zij transporteren over het algemeen goederen naar elke denkbare plek ter wereld. Zij transporteren goederen naar West-, Noord-, Zuid- en Oost-Europa, Rusland en de G.O.S. Staten, ook wel voormalige Sovjet Unie-landen, en de Centraal Aziatische Staten. Via het internet is het zeer makkelijk om online een offerte aan te vragen voor het transport van je goederen.

Middelen van vervoer

Goederen kunnen uiteraard op verschillende manieren worden vervoerd. Voor bestemmingen die relatief dichtbij zijn, ligt vervoer over land voor de hand. Je kan dan denken aan het transporteren van goederen per vrachtwagen of bestelwagen. Wanneer goederen echter overzees moeten worden geleverd of wanneer het gaat om grote hoeveelheden, dan is een containerschip een logischere keus. Op deze manier kan je grote partijen in één keer vervoeren en vormt het water geen belemmering. Tot slot is het vervoeren van goederen per vliegtuig ook een mooie uitkomst. Waar een containerschip en vervoer over de weg relatief traag zijn, zijn de goederen met een vliegtuig snel op hun bestemming. Echter, is dit wel de meest kostbare manier van vervoer. Afhankelijk van de spoed die achter je zending zit, zal je de afweging moeten maken of je deze extra kosten de moeite waard vindt.

Kwaliteit

Wanneer je je goederen veilig wilt vervoeren, is het verstandig om een transporteur te zoeken die over de juiste keurmerken en certificaten beschikt. Op deze manier ben je verzekerd van de juiste kwaliteit en optimaal vervoer van jouw goederen. Zo kan je denken aan het ISO 9001 certificaat. Hiermee wordt gewaarborgd dat het bedrijf de wet- en regelgeving naleeft, dat zij voorzien in de behoefte van de klant en dat zij de juiste kwaliteit leveren. ISO 22000 is een certificaat waarmee organisaties kunnen aantonen dat zij gespecificeerd zijn om voedingsmiddelen te mogen behandelen. Het SKAL keurmerk betekent dat de organisatie biologische voedingsmiddelen in opslag mag hebben en mag vervoeren. Daarnaast is er het GMP B3 keurmerk, waarmee wordt aangegeven dat het bedrijf diervoeding mag opslaan en behandelen. Tot slot is er het AEO-F certificaat, ook wel Authorised Economic Operator. Dit certificaat vergemakkelijkt de in- en uitvoer van producten.