Doorrijden of betalen?!

      Geen reacties op Doorrijden of betalen?!

Boetes krijgen tijdens de les

In Amsterdam en Rotterdam is het een groot probleem. Rijscholen krijgen daar boetes opgelegd tijdens de rijles. Staat een rij instructeur even stil om instructies aan een leerling te geven? BAM. Daar is de parkeerwacht al. Sta je even te wachten met je lesauto op de volgende leerling? Helaas! Daar is de boete al. Vindt er wissel van leerlingen plaats? Dat kan soms even duren. De stoel moet goed zitten. De spiegels gedraaid. Het gevoel van vertrouwen moet misschien weer even herwonnen worden. Maar duurt dit iets té lang? Dan heb je als rijinstructeur dus weer een forse boete aan je broek hangen. Wat is hier aan te doen? Wij zochten het voor je uit.

Zijn uitzonderingen mogelijk?

Zoals gezegd vindt dit probleem vooral plaats in Amsterdam en Rotterdam. Daar wordt nu dus ook onderzocht of er eventueel uitzonderingen gemaakt kunnen worden voor rijscholen. Er klinken echter al diverse geluiden dat in laatstgenoemde stad de rijinstructeurs niet op een voorkeursbehandeling hoeven te rekenen. Er wordt aangedragen dat we het hier over algemene regels hebben. En algemene regels gelden voor iedereen. Wil je iets bespreken met een leerling? Of moet je een leerling ophalen van huis? Of vindt er een wissel plaats? Dan moet dat óf heel snel gebeuren óf op een plek waar gratis geparkeerd kan worden. Wat is jouw mening daarover?

Zo gebeurt het controleren

Je vraagt je misschien af hoe het kan dat die parkeerwachters de rijinstructeurs altijd weten te vinden. Dit leggen we je graag uit. Het controleren van geparkeerde auto’s gebeurt door zogenoemde ‘scanauto’s’. Deze rijden langs geparkeerde auto’s. De scanauto’s controleren dan door middel van een speciaal scansysteem de kentekens van de geparkeerde auto’s. Alle kentekens die niet binnen vijf minuten betaald hebben voor het parkeren worden geregistreerd. Bovendien rijden er achter scanauto’s altijd twee scooters. Deze voeren een tweede check uit na zo’n tien minuten. De vraag is dus vooral; moet een uitleg, instappen of een wissel tien minuten duren? Wat denk jij?

Tips om de juiste rijschool te vinden

Ben jij op zoek naar een rijschool? Houd er dan rekening mee dat jouw rijschool aan de volgende punten voldoet:

  • Word je intensief begeleid?
  • Biedt de rijschool rijles op maat aan?
  • Hanteert de rijschool betaalbare prijzen?
  • Is er goed onderling contact met leerlingen?
  • Is er een goede sfeer en 100% aandacht voor jou?

Veel rijplezier!

Wil jij gaan lessen? Maar niet in Amsterdam of Rotterdam? Kies dan voor een betrouwbare, vriendelijke en professionele rijschool. Bijvoorbeeld deze bewezen rijschool in IJsselstein. Veel rijplezier gewenst!