Uitdeuken van hagelschade: effectief en voordelig

Moderne techniek bij herstellen van autoschade

Is uw auto helaas ten prooi gevallen aan een flinke hagelbui? Is er sprake van flinke hagelschade? Dan is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij, om na te gaan in hoeverre het schadeherstel wordt vergoed.
Met de technieken van tegenwoordig kunnen de gespecialiseerde schadeherstelbedrijven snel de schade herstellen. Vaak ziet u er helemaal niets meer van! In dit blog leest u meer over het uitdeuken en herstellen van autoschade als gevolg van onze Nederlandse hagelbuien.

Hagelschade helaas niet altijd te voorkomen

De laatste jaren lijkt de intensiteit van de hagelbuien in Nederland te zijn toegenomen. Het is dan ook niet lang geleden dat de verzekeringsmaatschappijen hun handen vol hadden aan het verwerken van binnenkomende telefoontjes van mensen die hagelschade hadden opgelopen. Boeren van wie kassen en landerijen vernield waren door hagelstenen zo groot als tennisballen. Om van het aantal mensen met autoschade maar niet te spreken. Nu kunt u zelf wel een aantal maatregelen nemen om dit soort schade te beperken. Is er een hagelbui in het vooruitzicht? Parkeer uw auto in een garage of onder een dak. Of leg een matras of deken op uw auto. Echter komen dergelijke buien bijna altijd onverwacht en is het nemen van maatregelen vaak al te laat. Dan is het zaak om de autoschade zo snel mogelijk te laten herstellen door een gespecialiseerd schadeherstelbedrijf.

Uitdeuken zonder spuiten

Een van de technieken die veelvuldig wordt gebruikt bij het wegwerken en herstellen van autoschade als gevolg van hagelbuien, is het uitdeuken zonder spuiten. Het is een goede en goedkope manier om deukjes te laten verdwijnen. De deuk wordt opgespoord met een strijklicht en met speciaal gereedschap er als het ware uitgemasseerd. Het voordeel hiervan is dat er niet gespoten hoeft te worden. Daarnaast bent u uw auto niet te lang kwijt aan het schadeherstelbedrijf. Vaak wordt de schade weggewerkt terwijl u wacht! Gemiddeld is het uitdeuken zonder spuiten ook nog eens gemiddeld 50 tot 75 procent goedkoper dan het opnieuw laten plamuren en spuiten van uw auto.

Extra service bij hagelschade

Vaak bieden gespecialiseerde schadeherstelbedrijven extra service aan om u zo goed en snel mogelijk van dienst te zijn in het geval van autoschade. Denk aan een 24-uurs calamiteitenservice, waarbij u het bedrijf 24 uur per dag, 7 dagen per week kan bereiken in het geval van calamiteiten zoals hagelschade. Ook bieden sommige bedrijven de mogelijkheid om op locatie een servicecentrum in te richten, zodat u ter plekke wordt geholpen. Op deze manier hoeft u nooit lang op hulp te wachten wanneer uw auto schade heeft opgelopen.