Is de toekomst voor taxi’s elektrisch?

De eerste laadpaal staat in Groningen

In Groningen is de allereerste, speciaal voor 100% elektrische taxi’s, snellaadpaal geplaatst. Hij staat op de taxistandplaats bij het Hoofdstation. Met één paal kunnen twee taxi’s tegelijk laden. Het unieke van deze laadpaal, is dat het de eerste snellader is op openbare grond. Ook is het bijzonder dat deze laadpaal alleen toegankelijk is voor taxi’s. Maar hoe komt deze laadpaal in Groningen terecht? Rijden er elektrische taxi’s in Groningen? Wij gingen voor u op onderzoek uit en ontdekten een zeer duurzame taxi in Groningen.

Groningen loopt voorop in duurzaamheid

In Groningen rijden momenteel al vier 100% elektrische taxi’s, waarvan 2 van het merk Nissan en 2 van het indrukwekkende merk Tesla. Twee andere taxibedrijven hebben al aangegeven ook over te gaan op elektrisch rijden, nu de laadpaal er staat. De snellaadpaal is er gekomen op initiatief van een doortastende elektrische taxi-ondernemer, in samenwerking met een lokale energiecoöperatie. Nu de geluiden zo positief zijn omtrent de laadpaal, is er ook al belangstelling getoond om snellaadinfrastructuur aan te leggen in diverse andere locaties in de stad.

De eerste in de hele wereld

De stroom waarop de elektrische taxi’s in Groningen rijden is door een bijzondere constructie gegarandeerd 100% lokaal opgewekt met zonnestroom. Dit concept is nieuw in Nederland en zelfs, voor zover bekend, uniek in de wereld. Groningen stimuleert hiermee als geen ander duurzaam rijden, een beter milieu en een prettiger leefklimaat. Heeft u interesse in een ritje in een vooruitstrevende taxi? Wat dacht u bijvoorbeeld van luchthavenvervoer in een luxe Tesla model-S? Of uw collega’s, relaties of partners vervoeren in een Tesla model-X? Wij hebben het geprobeerd en wij kunnen niet anders dan bevestigen: in een elektrische taxi rijden in Groningen is een ware beleving!

Kies een correct taxibedrijf

Vervoerd worden in een mooie, snelle auto is natuurlijk fijn, maar u wilt uiteraard ook zeker weten dat u in een taxi stapt van een betrouwbaar taxibedrijf. Controleer daarom goed of het taxibedrijf de volgende waarden hoog in het vaandel heeft staan:

  • Duurzaamheid
  • Betaalbaarheid
  • Betrouwbaarheid
  • Klantvriendelijkheid
  • 24/7 dienstverlening

Zin in een ritje met een elektrische taxi in Groningen?

Ziet u uzelf al vervoerd worden in een elektrische en snelle taxi in Groningen? De snellaadpalen zijn geplaatst, dus de weg naar duurzaam taxivervoer is geopend! Veel plezier alvast gewenst voor het ritje in de elektrische taxi in Groningen!