Is er verschil tussen een taxi en een Uber?

Misvatting over deze concurrenten

Wij vertellen u niets nieuws als we u melden dat er naast ‘gewone’ taxi’s ook zogenaamde Ubers zijn die als taxi fungeren. De meeste mensen denken dat de Uber in alles beter, handiger en goedkoper is dan een taxi. Maar die mensen kunnen bedrogen uitkomen. Een Uber is namelijk zeker niet beter dan een normale taxi. De nadelen van Uber worden niet altijd vermeld, waardoor mensen vaak denken dat taxi’s alleen maar duur en overbodig zijn. Dit klopt niet. Een taxibedrijf uit Nijmegen legt voor u de verschillen tussen een taxi en Uber uit.

Feiten en fabels over taxi en Uber

We houden het graag kort en duidelijk als het gaat om de verschillen tussen een taxi en Uber. Want verschillen zijn er wel degelijk. En naar onze mening wijzen die in het voordeel van de taxi. U leest het hieronder.

Meer comfort en luxe

Wanneer u een taxi neemt, weet u altijd dat u kiest voor een goede auto van goede kwaliteit met een goede chauffeur. Bij een Uber is het maar afwachten wat voor een auto en chauffeur u krijgt. Officiële taxi’s zijn over het algemeen veel luxer dan een normale auto (want dat is een Uber!). Dat maakt een taxi altijd comfortabeler om in te reizen.

Vaker op tijd

Als het gaat over stiptheid, kunt u ervan op aan dat een taxi altijd op tijd zal zijn. Dat is namelijk het werk van een taxichauffeur. We horen te vaak dat Uber te laat is of dat de chauffeur helemaal niet op komt dagen. Dat is natuurlijk heel ongelukkig als u ergens op tijd wilt zijn.

Vakkennis

Een taxichauffeur is gekwalificeerd om het taxi beroep uit te voeren. Hij of zij heeft kennis van het vakgebied en kennis van het wegen- en stedennetwerk. Ook is een taxichauffeur verzekerd. Bij Uber heeft u geen enkele garantie. U moet er toch niet aan denken dat de Uber niet weet waar hij moet zijn en helemaal de weg kwijt is. Het is dus altijd beter om te kiezen voor een taxi. Dat biedt u de garantie van een veilige en comfortabele rit die u op tijd op uw plaats van bestemming brengt. Meer weten over taxi en transport? Bekijk dan onze andere blogs op de website of neem contact op met ons.