Wat te doen met een kapotte auto?

      Geen reacties op Wat te doen met een kapotte auto?

Sloopauto verkopen in Amersfoort

Heeft het geen zin meer om met uw auto naar de garage te gaan omdat hij total loss is, en weet u niet wat u verder met uw kapotte auto moet doen? Geen zorgen, wij geven een aantal handige tips hoe u te werk moet gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld uw sloopauto verkopen in Amersfoort. Zo bent u van uw kapotte auto af, en krijgt u er bovendien nog geld voor ook!

Schadeauto of total loss?

Natuurlijk is het wel eerst belangrijk om duidelijk te hebben of het echt gaat om een sloopauto, of dat de auto nog gemaakt kan worden. Kortom, heeft u een schadeauto of is hij total loss. Een auto kan technisch of economisch total loss zijn. Bij een sloopauto denken we meestal aan een auto die technisch total loss is, bijvoorbeeld door een ongeluk. Deze auto’s kunnen helemaal niet meer gerepareerd worden. Is uw auto economisch total loss, dan kan hij nog wel gerepareerd worden, maar dan zouden de kosten hiervan hoger zijn dan de waarde van de auto.

Wat blijft van de auto over?

Wanneer u ervoor kiest om uw sloopauto te verkopen in Amersfoort, wordt hij eerst uit elkaar gehaald. Er wordt dan gekeken of er nog onderdelen zijn die opnieuw gebruikt kunnen worden. Deze onderdelen worden doorverkocht aan autofabrieken of particulieren. De rest van de auto wordt door een soort shredder gehaald, die van de auto een pakketje schroot te grootte van een hand maakt. Dit pakketje wordt vervolgens omgesmolten en ook weer verkocht aan een autofabrikant. Uw auto wordt dus als het ware gerecycled.

Geld voor uw sloopauto

Wanneer u ervoor kiest om uw sloopauto te verkopen in Amersfoort, kunt u daar nog een mooi bedrag voor krijgen. De waarde van de auto hangt natuurlijk af van welke losse onderdelen er nog gerecycled kunnen worden. Wij raden u aan om eens contact op te nemen met een bedrijf dat sloopauto’s inkoopt, en een waardeschatting aan te vragen. Zo heeft u alvast een inschatting welk bedrag u krijgt wanneer u uw sloopauto verkoopt in Amersfoort!