Zo bereid je je voor als je naar de autogarage moet

Ontdek nu wat knipperende lampjes betekenen

Ben je op zoek naar een autogarage in Utrecht? Omdat er lampjes beginnen te knipperen op het dashboard? Het blijkt dat maar vrij weinig mensen begrijpen wat deze lampjes betekenen. En niets is zo vervelend als met je mond vol tanden bij de garage aan te komen. “Wat is er aan de hand?”, vraagt de monteur. ”Tja, er brandt een vreemd lampje..” Ontdek via dit blog wat bepaalde lampjes betekenen, zodat je straks niet onvoorbereid bij een autogarage in Utrecht verschijnt.

Zet niet voor elk lampje de auto aan de kant

Kleurt een lampje groen? Dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Dit geeft aan dat dat onderdeel naar behoren functioneert. Begint iets oranje of geel te knipperen? Dan geeft het aan dat het verstandig is hier even naar te kijken. Dat hoeft niet direct, maar het liefst wel binnenkort. Kleurt een lampje rood? Dan kan het zo zijn dat er toch echt iets aan de hand is. Haal je auto even van de weg, stop bij een tankstation of zoek zo snel mogelijk een autogarage op.

Dit betekenen de 3 belangrijkste lampjes

Hoewel de symbolen op een dashboard nog wel eens willen verschillen per autofabrikant, zijn de 3 meest belangrijke symbolen vaak wel herkenbaar. We hebben het over de:

  • Accu storing
  • Koelvloeistof
  • Motoroliedruk

Lees verder om te ontdekken wat je moet doen als deze lampjes rood kleuren.

Als het lampje van de accu storing gaat branden

Begint het lampje van de accu storing te branden? Dit lampje is te herkennen aan een afbeelding van een batterij. Denk aan twee polen, een plusje en een minnetje. Dit lampje geeft aan dat er een storing of defect in het laadstroomcircuit is. Bezoek als het even mogelijk is direct een autogarage in Utrecht voor grondig onderzoek. Ben je onderweg? Schakel dan de wegenwacht in.

Als het lampje van de koelvloeistof gaat branden

Het lampje van de koelvloeistof toont vaak een temperatuursymbool en een vloeistof. Als dit lampje begint te branden, betekent dit dat de motor van je auto niet voldoende wordt gekoeld. Zet in zo’n geval direct de motor uit. Dan kan deze afkoelen. Vul eventueel de koelvloeistof bij. Weet je niet welke koelvloeistof geschikt is voor je auto? Controleer dan het instructieboekje van je auto. Blijft het waarschuwingslampje branden? Zoek dan een autogarage op.

Als het lampje van de motoroliedruk gaat branden

Als dit lampje, herkenbaar aan het oliekannetje, gaat branden, dan is de oliedruk in je auto te laag. Zet ook in dit geval je auto stil, zet de motor af en laat deze afkoelen. Vervolgens kun je het olieniveau controleren. Laat de olie bij een nabijgelegen tankstation of autogarage bijvullen. Uiteraard geldt ook hier dat, mocht het lampje blijven branden, je het beste contact op kunt nemen met een gekwalificeerde autogarage in Utrecht of omgeving.

Ga zelfverzekerd langs bij de autogarage in Utrecht

Onthoud bovenstaande en je staat voortaan niet meer met je mond vol tanden bij de autogarage. Blijven lampjes knipperen, weet je niet wat die lampjes betekenen of heb je een ander probleem met je auto? Ga dan op zoek naar een Bovag erkende, no-nonsense autogarage in Utrecht.