APK Nieuwegein

      Geen reacties op APK Nieuwegein

Is jouw auto APK goedgekeurd?

Je mag jouw auto pas gebruiken als deze over een geldige APK beschikt. Is jouw APK verlopen? Dan is het belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe uit te laten voeren. Weet jij nog niet precies wat een APK zoal inhoudt? Schakel dan een bewezen en betrouwbare autogarage in uit Nieuwegein. Zij kunnen je meer vertellen over wat de APK inhoudt. Lees verder om alvast te ontdekken wat een garage zoal doet als ze een APK uitvoeren in Nieuwegein.

Dit wil je weten over een APK

Als je een beetje weet waarom jouw auto APK-plichtig is, dan begrijp je veel beter waarom jouw auto om de zoveel tijd naar een garage in Nieuwegein moet worden gebracht. APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Deze regelmatige keuring is wettelijk verplicht om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Tijdens de APK wordt ook de registratie van je auto worden gecontroleerd. Elke auto moet immers geregistreerd staan.

Hoe weet ik wanneer mijn auto gekeurd moet worden?

Als jouw auto weer gecontroleerd moet worden, krijg je automatisch bericht van de RDW. Je hoeft het dus niet zelf in de gaten te houden. Zodra je een brief ontvangt van het RDW waarin staat dat je je auto weer moet laten keuren, moet je dit binnen 2 maanden doen. Vergeet of weiger je dit? Dan mag je je auto niet meer gebruiken. Rijden in een voertuig dat niet APK gebeurd is, wordt bestraft met een boete. Bovendien ben je dan nergens meer tegen verzekerd. Dus veroorzaak je een ongelukt terwijl je rondrijdt in een niet-APK-gekeurde auto? Dan moet je alle kosten zelf betalen.

Hoe regel ik een APK in Nieuwegein?

Heb je een brief ontvangen van de RDW voor een APK in Nieuwegein? Volg dan de volgende stappen:

  1. Vind een RDW erkend APK-bedrijf
  2. Maak een afspraak voor een keuring
  3. Vraag naar de kosten van de keuring
  4. Laat je auto bij de garage achter voor de APK
  5. Ontvang naderhand altijd een APK-keuringsrapport

Ga direct op zoek naar een goede autogarage in Nieuwegein!

Zorg dat je auto APK gekeurd is!

Is het weer tijd voor een grondige APK in Nieuwegein? Ga dan op zoek naar een ervaren, betaalbare en degelijke autogarage. Bespreek eerst met deze vakmensen wat precies de bedoeling is en hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven aan eventuele reparaties. Zo voorkom je dat je straks voor nadelige verrassingen komt te staan. Succes met de APK in Nieuwegein!