De laadpas: hoe werkt het?

      Geen reacties op De laadpas: hoe werkt het?

Het aanschaffen en gebruiken van een laadpas

Heeft u een elektrische auto? Dat is fijn! Niet alleen bent u goed bezig voor het milieu, u kunt uw auto ook eenvoudig opladen voor uw eigen deur met uw eigen laadpaal. Als u ‘s avonds thuiskomt legt u uw auto aan de oplader, en zodra u ‘s ochtends weer de deur uit moet, is uw auto opgeladen. Zonder laadpaal kunt u bij veel tankstations en parkeerplaatsen terecht om uw elektrische auto op te laden. Voordat u daar gebruik van kunt maken, heeft u echter wel een laadpas nodig. Wat dat is en dat werkt? Dat leest u in dit blog.

Wat is de laadpas?

Met een laadpas kunt u een openbare laadpaal ontgrendelen. Daarom wordt een laadpas ook wel een laadsleutel genoemd. In veel gevallen gaat het om een combinatie van een pas een een elektronische sleutel (een tag). U houdt gewoon uw laadpas voor de scanner van een openbare laadpaal. Daarna volgt u gewoon de instructies op het scherm om uw auto op te laden.

Diverse aanbieders

Met een eigen persoonlijke laadpas krijgt u ook een eigen persoonlijke code of nummer. Deze code is gekoppeld aan een back-office en wordt gebruikt voor facturatie. Het hangt namelijk af van uw auto, het aantal kWh en de eigenaar, hoeveel het opladen van uw auto kost. U kunt een laadpas bij verschillende aanbieders aanbieders aanvragen. De meeste laadpassen zijn in ieder geval door heel Europa te gebruiken.

Laadpas voor zowel particulieren als bedrijven

U kunt uw account aan diverse verschillende laadpassen koppelen. Dit is vooral handig als u een eigen bedrijf heeft met laadpalen. Als u laadpalen heeft voor uw werknemers, kunt u die allemaal koppelen aan hetzelfde account. Dat is erg handig en overzichtelijk. Het wordt u als bedrijfsleider dan ook aangeraden om meerdere laadpalen te laten installeren bij uw bedrijfspand. Zowel ondernemers als particulieren kunnen dan eenvoudig een laadpas aanvragen. Vaak is dit binnen een dag geregeld en bovendien vaak gratis.

Wil je bij ons gastblogger worden? Laat het dan weten!