Vanaf 2030 enkel elektrische auto’s in Denemarken

elektrische auto opladen

Denemarken is gek op elektrische auto’s

De regering van Denemarken heeft besloten dat auto’s die rijden op diesel en benzine vanaf 2030 niet meer verkocht mogen worden in hun land. Daarmee maken ze een flinke voorsprong op de andere Europese landen. U leest er alles over in dit blog van TSDZ.

Elektrisch rijden stimuleren

Met deze maatregel wil de Deense regering het elektrisch rijden stimuleren. Het is namelijk niet zo dat er vanaf 2030 geen diesel en benzine auto’s meer op de weg mogen rijden, ze worden alleen niet meer verkocht. Ook zet Denemarken nog andere maatregelen in om het elektrisch rijden te stimuleren. Zo mogen elektrische auto’s gebruik gaan maken van busbanen en carpoolstroken en maakt de regering de aanschaf van een elektrische auto een stuk voordeliger voor de Denen.

De voordelen van elektrisch rijden

Ook in Nederland stappen er steeds meer mensen over op een elektrische of hybride auto. Dat is ook niet zo gek, u profiteert daarmee namelijk van een heleboel voordelen. Deze zetten wij graag voor u op een rij.

  • Elektrisch rijden is veel beter voor het milieu
  • Rijden op elektriciteit is goedkoper dan diesel of benzine
  • Door uw auto thuis op te laden met een eigen laadpaal heeft u altijd een volle tank
  • Als eigenaar van een elektrische auto profiteert u van een aantal belastingvoordelen
  • Elektrische auto’s hebben een lager zwaartepunt, een betere kreukelzone en dragen geen explosieve vloeistoffen met zich mee. Daardoor is de kans op schade bij een ongeluk vele malen kleiner
  • Elektrische auto’s maken veel minder geluid tijdens het rijden. Zo komt u meer ontspannen aan op uw locatie