Dit kun je verwachten van je eerste rijles

De eerste rijles

Heb jij binnenkort je eerste rijles? Veel mensen vinden het ontzettend spannend als ze beginnen met lessen. Dat komt vooral omdat je van tevoren niet echt weet wat je kunt verwachten. Daarom vertellen wij graag wat meer over rijlessen in Veldhoven, wat je precies kunt verwachten, en hoe zo’n eerste les verloopt.

Wat kun je verwachten?

Geen zorgen, wanneer je begint met je eerste rijles hoef je nog niet meteen de snelweg op. De instructeur houdt eerst een praatje. Hij vertelt wat jullie gaan doen, hoe de rijlessen in elkaar zitten, welke aanpak hij hanteert en meer. Vervolgens is het tijd om de auto af te stellen. Zo leer je hoe je de spiegels goed moet zetten, en in welke positie je stoel moet staan. Dan gaan jullie op pad. Tijdens de eerste les hoef je vaak alleen te sturen, en ga je waarschijnlijk naar een rustig stukje weg (zoals een industrieterrein) om het schakelen te oefenen. De eerste les is vaak bedoeld om de angst deels weg te nemen, en om de instructeur en de auto te leren kennen. Tijdens de volgende rijlessen krijg je er steeds een taak bij, totdat je uiteindelijk zelfverzekerd de weg op kan.

Bang om te rijden

Autorijden kan erg intimiderend zijn. Tijdens je rijlessen in Veldhoven wordt je steeds zelfverzekerder, waardoor het rijden een gewoonte wordt. Het is immers niet meer dan een aantal handelingen die je in een bepaalde volgorde uit moet voeren (gas geven, sturen, schakelen, je spiegels in de gaten houden, borden kijken, etc.). Het kan ook voorkomen dat je echt last hebt van rijangst. Geef dit ook meteen aan bij je instructeur. Hij heeft er hoogstwaarschijnlijk ervaring mee, en kan je erdoorheen helpen, zodat je straks zonder angst de weg op kunt. Overigens hoef je je voor ongelukken zeker geen zorgen te maken. De instructeur is getraind om die te voorkomen. Hij heeft bijvoorbeeld een eigen set pedalen aan de passagierskant. Zo kan hij remmen wanneer dat nodig is.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste informatie over rijscholen? Kijk dan zo nu en dan hier op onze site. Wij plaatsen namelijk regelmatig interessante artikelen.