Openbare laadpaal of laadpunt bij u thuis

      Geen reacties op Openbare laadpaal of laadpunt bij u thuis

Uw elektrische voertuig snel opgeladen

Heeft u al een elektrische auto of wilt u er een aanschaffen? Dan is het wel zo handig om te weten waar u de auto kunt opladen. Lees hier meer over het gebruik van openbare laadpalen. En lees ook of u een vergunning nodig heeft voor een laadpaal op eigen terrein.

Een openbare laadpaal gebruiken

Het kan maar zo eens voorkomen dat u met uw elektrische auto op zoek bent naar een laadpunt om uw voertuig op te laden. Wanneer u ver van huis bent, moet u gebruik maken van een openbare laadpaal. Gebruik hiervoor uw laadpas. Zo betaalt u de stroom die u onderweg gebruikt. U kunt laadpalen op veel verschillende plaatsen vinden, maar het handigst is een snellader. Deze vindt u vaak bij de volgende plekken:

  • Tankstations
  • Supermarkten
  • Carpoolplekken

Met een snellader is uw voertuig binnen 20 minuten opgeladen. U kunt dus snel de weg weer op en uw reis vervolgen.

Eigen laadpaal: vergunning nodig?

Het is reuze handig dat er op steeds meer plekken openbare laadpalen staan. Maar een elektrische laadpaal bij huis blijft toch het allermakkelijkst. U vraagt zich misschien af: mag ik zomaar een laadpaal plaatsen? Of heb ik daarvoor een vergunning van de gemeente nodig? Het antwoord: nee, u heeft geen vergunning nodig, mits u de laadpaal op uw eigen terrein plaatst. U kunt dus niet zomaar een laadpaal op de stoep voor uw huis neerzetten. Deze grond is van de gemeente en is dus openbaar terrein.

Laadpunten steeds belangrijker

In Denemarken is er een plan om over 10 jaar alleen nog maar met elektrische auto’s te rijden. Zo ver zijn we in Nederland nog niet, maar elektrisch rijden zal weer steeds meer gaan toenemen de komende jaren. Daarom is het dus goed om op de hoogte te zijn van laadpalen in uw gemeente.